fbpx
 

5 tips för en lyckad Reboarding

16 april, 2021

Det är tyvärr väldigt få företag som arbetar med en effektiv onboarding. De flesta känner till begreppet men av olika anledningar, ofta stavas det tid och bristande strukturer, fungerar det inte så väl i verkligheten. Än färre arbetar med det vi kallar reboarding. Här ger vi dig våra fem bästa tips för hur ni ska lyckas med att få medarbetare att återgå till arbetet på allra bästa sätt.

Vi har väl alla hört att det pratas en del om både preboarding, onboarding och offboarding. Men mest aktuellt just nu är ändå reboarding. Reboarding är inget nytt begrepp utan har använts under en längre tid i situationer då medarbetare varit frånvarande från arbetet under en längre period. Genom att “reboarda” medarbetare förenklar man återgången till arbetet efter exempelvis en längre sjukdomsperiod eller föräldraledighet.

5 tips
Läs våra fem bästa tips för en lyckad reboarding längre ned i artikeln.

Många medarbetare som har varit frånvarande under en längre period från sitt arbete kan lätt uppleva känslor av att man inte längre kan sitt jobb eller tvivlar på sin egen kompetens. För att minska detta obehag är det viktigt att som arbetsgivare aktivt undersöka vad man kan göra för att underlätta återgången.

I modern tid är Covid-19 den största orsaken till att vi just nu bör titta extra noga på begreppet Reboarding. Det senaste året har fler än någonsin tvingats och/eller valt att arbeta hemifrån. I takt med att vaccineringarna ökar så kommer fler och fler tillbaka till sina ordinarie arbetsplatser och kontor.

Våra 5 bästa tips för en lyckad Reboarding

Hur kan man som arbetsgivare underlätta återgången till det fysiska kontoret och allt som hör till? Här följer våra 5 bästa tips.

  1. Håll kontakten med medarbetarna en god tid innan de kommer tillbaka och prata om vilka förväntningar som kommer att finnas på medarbetaren under den första perioden.
  2. Analysera och utred vilka förändringar som är gjorda inom organisationen under tiden medarbetare varit frånvarande. När man vet vilka förändringar som skett är det lättare att lyfta dem och förbereda medarbetaren.
  3. Fundera över om medarbetaren behöver någon kompetensutveckling för att kunna utföra sitt uppdrag. Om så är fallet, planera in insatser och åtgärder tillsammans med medarbetaren i god tid innan uppstart.
  4. Behöver medarbetaren ”gå bredvid” en kollega under ett par dagar eller kan medarbetaren behöva en fadder? Kan vara bra både utifrån aspekten att komma tillbaka smidigt till arbetsuppgifterna, och utifrån den sociala aspekten.
  5. Ha täta avstämningar och uppföljningar med medarbetaren för att tidigt kunna fånga upp eventuella svårigheter, hur det går för medarbetaren eller om något särskilt stöd behövs för att underlätta.

Lycka till med er reboarding och var inte sen med att kontakta oss så hjälper vi er med allt från en strategisk översyn och skapandet av en bra struktur, till att operativt få igång processerna.

BYHART ABKontaktuppgifter
Besök oss, ring, skicka ett mail eller chatta med oss här direkt.
BYHART I VÄRLDENVar Hittar Ni Oss?
https://www.byhart.se/wp-content/uploads/2020/03/world-map.jpg
KOPPLA IHOP ER MED OSSSociala Medier
Följ oss för att ta del av det senaste som händer.
BYHART ABKontaktuppgifter
Besök oss, ring, skicka ett mail eller chatta med oss här direkt.
BYHART I VÄRLDENVar Hittar Ni Oss?
https://www.byhart.se/wp-content/uploads/2020/03/world-map.jpg
KOPPLA IHOP ER MED OSSSociala Medier
Följ oss för att ta del av det senaste som händer.

ByHart AB © 2022. All rights reserved.

ByHart AB © 2022. All rights reserved.