fbpx
 

Vi är med och besegrar cancer: “Utan tvivel kommer vi alla känna någon som får en cancerdiagnos”

1 oktober, 2021

I Sverige får en av tre ett cancerbesked under sin livstid. Cancer gör inte skillnad på människor. Sjukdomen drabbar gammal som ung, likväl som den med brutal råhet slår mot både renlevnadsmänniskor och soffpotatisar. Vi på ByHart vill alltid göra skillnad och för oss är det en självklarhet att göra det vi kan för att vara med i kampen att besegra cancer.

Den 1 oktober är den officiella Bröstcancerdagen i Sverige. Syftet med dagen är att öka medvetenheten och kunskapen om bröstcancer. Oktober är även den månad då Cancerfonden tillsammans med företag och privatpersoner färgar landet rosa, i och med Rosa Bandet-kampanjen, som förmodligen inte gått någon obemärkt förbi.

ByHart är företagsvän till Cancerfonden under hela 2021 och stöttar därmed visionen om att besegra cancer. Cancerfonden är en fristående, ideell insamlingsorganisation som inte får något statligt stöd utan är helt beroende av gåvor. Målet är att färre personer i Sverige ska drabbas av cancer och att fler ska överleva.

article cancerfonden sigill
ByHart är företagsvän till Cancerfonden och med i kampen om att besegra cancer. Vi uppmanar andra företag att bidra och ta det sociala samhällsansvaret.

Varför är det viktigt för ByHart att vara företagsvän till Cancerfonden?

– Att bidra till människors utveckling ligger oss varmt om hjärtat, men också att som företag kunna göra något för den utveckling och forskning som bidrar till ett friskare och mer hållbart liv, säger Lovisa Rosén, HR-chef. Utan tvivel kommer vi alla att ha en person i vår närhet som får en cancerdiagnos, genomgår en behandling och i värsta fall även förlorar kampen. En mamma, syster eller dotter. Eller en pappa, en bror, en son. Kanske är den som drabbats av cancer en kollega eller en medarbetare? Eller du själv. Oavsett vilket är det en sorg och en förlust som inte borde få drabba någon, och forskningen kan faktiskt förhindra det.

Det sociala samhällsansvaret är en viktig del i ByHart:s hållbarhetsarbete och det är en självklarhet för oss att genomföra de insatser vi kan. Att bli partner till just Cancerfonden är ett lika självklart och enkelt beslut då deras arbete och målbild stämmer överens med allt vi värderar högt.

Läs mer om vår värdegrund och hur vi arbetar med att skapa passion på Sveriges arbetsplatser.

team lovisa rosen
– Att som företag kunna göra något för den utveckling och forskning som bidrar till ett friskare och mer hållbart liv är viktigt för oss, säger Lovisa Rosén, HR-chef på ByHart.

Vad hoppas du att mindre företag som ByHart ska kunna åstadkomma i och med samarbetet?

– Oavsett om vi är stora eller små kan alla bidra, fortsätter Lovisa Rosén. Det gäller i alla sammanhang! Till Cancerfonden kan vi som företag vara med och bidra till den forskning som i sin tur skapar bättre diagnos- och behandlingsmöjligheter för oss, våra medarbetare och deras familjer.

Under oktober bär vi våra rosa band med stolthet, och under november odlar vi symboliska mustascher (hos hälften av medarbetarna i alla fall). Resterande del av året är vi ödmjuka inför att vi tagit ett beslut att bidra långsiktigt till forskningen för fler friska liv.

BYHART ABKontaktuppgifter
Besök oss, ring, skicka ett mail eller chatta med oss här direkt.
BYHART I VÄRLDENVar Hittar Ni Oss?
https://www.byhart.se/wp-content/uploads/2020/03/world-map.jpg
KOPPLA IHOP ER MED OSSSociala Medier
Följ oss för att ta del av det senaste som händer.
BYHART ABKontaktuppgifter
Besök oss, ring, skicka ett mail eller chatta med oss här direkt.
BYHART I VÄRLDENVar Hittar Ni Oss?
https://www.byhart.se/wp-content/uploads/2020/03/world-map.jpg
KOPPLA IHOP ER MED OSSSociala Medier
Följ oss för att ta del av det senaste som händer.

ByHart AB © 2022. All rights reserved.

ByHart AB © 2022. All rights reserved.